Vaststellingsovereenkomst en ontslag

Vaststellingsovereenkomst en ontslag

Je werkgever wil de arbeidsovereenkomst beëindigen en biedt je een vaststellingsovereenkomst aan. Wat moet je doen en waar moet je aan denken? Hier zijn een paar concrete onderdelen waar in die situatie aan zou kunnen denken.

 1. Lees de overeenkomst goed:
  Zorg ervoor dat je de inhoud van de vaststellingsovereenkomst begrijpt. Let op de redenen voor beëindiging, de voorgestelde regeling en eventuele beperkingen die aan je worden opgelegd na beëindiging. Vaak staan er moeilijke juridische begrippen in, het is verstandig goed uit te zoeken wat die betekenen.
 2. Neem de tijd:
  Als het goed is krijg je voldoende bedenktijd voordat je akkoord gaat met de vaststellingsovereenkomst. Neem de tijd om de voorwaarden te overdenken en overleg zo nodig met een arbeidsrechtadvocaat.
 3. Raadpleeg een arbeidsrechtadvocaat:
  Als je twijfels hebt over de voorwaarden of als je advies nodig hebt, is het verstandig om een arbeidsrechtadvocaat te raadplegen. Wij kunnen je adviseren over je rechten, de voorwaarden van de overeenkomst en mogelijke onderhandelingen.
 4. Onderhandel:
  Het is vaak mogelijk om te onderhandelen over de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. Een advocaat kan je helpen bij het bepalen van redelijke voorstellen en je bijstaan tijdens de onderhandelingen.
 5. WW-uitkering:
  Als je akkoord gaat met een vaststellingsovereenkomst, kan dit gevolgen hebben voor je recht op een WW-uitkering. Het is belangrijk om dit met je advocaat te bespreken en eventueel de voorwaarden aan te passen aan de eisen van het UWV. 
 6. De kosten:
  In bijna alle gevallen kunnen in de onderhandelingen met de werkgever afspraken gemaakt worden over de kosten. Daardoor betaal je niets of bijna niets voor het juridische advies.

Onthoud dat het belangrijk is om goed juridisch advies in te winnen, omdat elke situatie uniek is. Een arbeidsrechtadvocaat kan je specifiek advies geven op basis van jouw omstandigheden. Is je een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Neem dan contact op met een van de gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten van Vallei Advocaten & Mediators, bel 0318-619121.

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators