Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vallei Advocaten & Mediators vindt het belangrijk om als organisatie maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo is ons pand milieuvriendelijk en energiezuinig en gebruiken wij zo veel als mogelijk duurzame producten. Van koffie tot kantoorartikelen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk ons in te zetten voor een maatschappelijke organisatie die gerelateerd is aan onze regio en die een belangrijk maatschappelijke boodschap uitdraagt.

Airborne Museum

In het Airborne Museum heeft Vallei Advocaten & Mediators de ideale combinatie gevonden van de maatschappelijke organisatie verbonden aan de Valleiregio met een belangrijke maatschappelijke boodschap. Niet alleen vertelt het Airborne Museum het verhaal van één van de belangrijkste gebeurtenissen in de recente geschiedenis in Valleiregio, namelijk de airborne landingen op de Ginkelse Hei bij Ede, ook draagt zij de maatschappelijke boodschap uit van het belang van vrijheid en de prijs die vrijheid heeft. Om deze geschiedenis, maar zeker ook de boodschap, levend te houden, is Vallei Advocaten & Mediators de trotse ambassadeur geworden van Het Airborne Museum in Oosterbeek.

Op zondag 17 september 1944 was de Gelderse Vallei het middelpunt van operatie Market Garden. Op de Ginkelse Hei landden ruim 5.000 Britse militairen met parachutes. Het doel was dat zij snel door zouden stoten naar de Rijnbrug in Arnhem.

In Oosterbeek werd in Hotel Hartenstein het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen gevestigd onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart. Het Airborne Museum is in 1949 opgericht en was destijds gevestigd in een van de bijgebouwen van Kasteel Doorwerth. In 1978 werd het Airborne Museum in het voormalige Britse hoofdkwartier (Hartenstein) gehuisvest. Op 11 mei 1978 werd het museum heropend door de voormalige bevelhebber generaal-majoor Roy E. Urquhart.

Het Airborne Museum zit niet stil. Niet alleen zijn er veel wisselende thema’s en tentoonstellingen, ook is gedacht aan een interactieve manier om de geschiedenis te vertellen aan jonge mensen. Vanaf de zomer 2017 start een ingrijpende renovatie van het pand waarbij het in de originele staat van eind 1800 wordt gebracht.
Voor het duurzame voortbestaan van het Airborne Museum en dus de geschiedenis die voortleeft, is uiteraard geld nodig. Vallei Advocaten & Mediators draagt graag haar steentje bij in het veiligstellen van het Airborne Museum; “Lest we forget”.


Koffie: Direct Trade

Vallei Advocaten & Mediators maakt uitsluitend gebruik van de koffiebonen van de ‘Zwartekoffie’. De koffie wordt uit Costa Rica, Rwanda, Uganda en binnenkort El Salvador geïmporteerd. Alle winst die wordt gemaakt met de koffieproductie wordt direct opnieuw geïnvesteerd in de lokale bevolking in Costa Rica, Rwanda, Uganda en binnenkort El Salvador.

Wij goede koffie, anderen een beter leven. Dat noemen wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het verhaal achter Zwartekoffie in beeld:


© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators