Veel ondernemers zijn druk met het draaiend houden van de onderneming en hebben niet veel kaas gegeten van de regels waartoe zij allemaal verplicht worden door de cao. Niet zelden worden alle personeelsaangelegenheden ondergebracht bij het boekhoudkantoor dat ook voor de salarissen zorgt. Daarmee lijkt het allemaal goed geregeld.

Het uitbesteden van een ‘personeelszaken’ kan op termijn echter wel eens nadelig zijn. Zo kunnen mogelijkheden van flexibilisering niet worden herkend en daardoor onbenut gelaten. Risico’s worden niet (tijdig) gezien waardoor de onderneming verkeerde keuzes maakt. Tot slot kan de cao kan onbewust verkeerd worden toegepast. Een verkeerde toepassing kan een loonvordering tot gevolg hebben, of erger een verplichting over een bepaalde periode correcties toe te passen voor het gehele personeel.

Oplossing? Legal audit van Vallei Advocaten & Mediators op het gebied van de cao. Deze audit geeft u een concreet beeld van de situatie binnen uw onderneming. Vallei Advocaten & Mediators geeft u pasklare en praktische adviezen.

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators