Compensatie transitievergoeding voor (mkb) werkgevers

Compensatie transitievergoeding voor (mkb) werkgevers

Per 1 januari 2021 wijzigt de regeling compensatie transitievergoeding. Vanaf dat moment kunnen kleine (maximaal 25 werknemers) werkgevers bij de beëindiging van de onderneming wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of in geval van overlijden van de werkgever de uitbetaalde transitievergoeding gecompenseerd krijgen.

Om het geld compenseert krijgen moet voor tenminste één werknemer toestemming zijn verleend door UWV om de arbeidsovereenkomst op te zeggen wegens bedrijfsbeëindiging. De compensatie vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd kan alleen als de werkgever ook daadwerkelijk die leeftijd heeft bereikt. Tot slot kunnen alleen de transitievergoeding en die vanaf 1 januari 2021 zijn betaald worden gecompenseerd.

Via deze link kunt u het besluitcompensatie transitievergoeding bij beëindiging van de werkzaamheden van de onderneming downloaden 

Ons advies is tijdig voorbereidingen te treffen bij de beëindiging van de onderneming. Het is daarbij van belang dat de juiste procedure wordt gevolgd zodat de uitbetaalde transitievergoeding ook daadwerkelijk door UWV wordt gecompenseerd.

Speelt bij u op korte termijn de beëindiging van de onderneming? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze ervaren arbeidsrechtadvocaten.

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators