Arbeidsovereenkomst beëindigen via een vaststellingsovereenkomst?

Arbeidsovereenkomst beëindigen via een vaststellingsovereenkomst?

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst door daarover als werkgever en werknemer goede afspraken te maken is een veelgebruikte manier. Het is van belang de afspraken vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Voor zowel werkgevers als werknemers is het belangrijk dat de afspraken die worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst helder en correct zijn. Het inschakelen van een ervaren arbeidsrechtadvocaat is daarom aan te raden.

Het gebruiken van een voorbeeld model van een vaststellingsovereenkomst op internet is sterk af te raden. Niet alleen bevatten veel voorbeelden van vaststellingsovereenkomsten niet alle juiste juridische informatie. Vaak worden belangrijke onderdelen overgeslagen. Een slechte vaststellingsovereenkomst kan voor veel ellende zorgen.

De beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden komt vaak voor. Door op deze manier de arbeidsovereenkomst te beëindigen, kunnen dure en langslepende procedures worden voorkomen. Tegelijkertijd hebben partijen de mogelijkheid om onderdelen te regelen die in een juridische procedure niet te regelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken over de communicatie, het blijven gebruiken van bepaalde contactgegevens of op maat gemaakte afspraken rond een concurrentiebeding.

Onze arbeidsrechtadvocaten staan zowel werkgevers als werknemers bij in het opstellen van vaststellingsovereenkomsten. Om een goede overeenkomst op te kunnen stellen is het belangrijk te weten welke belangen er spelen. Daarom start elk advies met een persoonlijk gesprek waarbij uitvoerig wordt gekeken naar de situatie van de geldende arbeidsovereenkomst en eventuele aanvullende afspraken. Daarnaast wordt gekeken naar de belangen die spelen rond de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Uit die belangen kunnen namelijk concrete onderwerpen naar voren komen welke moeten worden geregeld in de vaststellingsovereenkomst.

Voor het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst en het adviseren over mogelijke aanpassingen van de vaststellingsovereenkomst vragen wij een vast tarief van € 750,00 exclusief btw. In deze vaste prijs is tevens de communicatie met de wederpartij opgenomen over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst en de mogelijke aanpassing daarvan.

Mocht het zo zijn dat partijen nog uitvoerig moeten onderhandelen dan zal voor de prijs een maatwerkafspraak worden gemaakt.

Een adviesvraag wordt dezelfde werkdag opgepakt en er wordt een afspraak voor een persoonlijk gesprek gepland op korte termijn. Bij vaststellingsovereenkomsten is het moment van het bereiken van overeenstemming erg belangrijk voor de toepassing van de opzegtermijn. Daarom wordt er altijd goed gekeken naar de termijnen, zeker rond het einde van de maand.

Heeft u vragen over een vaststellingsovereenkomst, bijvoorbeeld als u een vaststellingsovereenkomst is aangeboden of als u een werknemer een vaststellingsovereenkomst wil aanbieden, dan bent u bij Vallei Advocaten & Mediators aan het juiste adres. Neem rechtstreeks contact op via het telefoonnummer 0318 – 619121 of stuur een e-mail naar info@vallei-advocaten.nl.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.vallei-advocaten.nl

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators