Agressie tegen onze medewerkers is onacceptabel

Agressie tegen onze medewerkers is onacceptabel

Uit een onderzoek van de Nederlandse Orde van Advocaten is naar voren gekomen dat de helft van alle advocaten in Nederland te maken heeft met een vorm van agressief gedrag. De agressie komt vooral van (oud) cliënten maar ook van wederpartijen.

Vallei Advocaten & Mediators is over agressief gedrag naar onze medewerkers duidelijk; dit is onacceptabel en wordt niet geaccepteerd.

In het werk dat onze medewerkers doen, komen soms heftige emoties naar voren en kunnen de gevolgen van bepaalde situaties zeer ingrijpend zijn. Daar zijn onze medewerkers zich goed van bewust. Zij handelen altijd binnen de kernwaarden van de advocatuur. Het kan echter voorkomen dat een zaak van een cliënt niet haalbaar is of dat bepaalde opdrachten juridisch niet kunnen. Ook kan het voorkomen dat een wederpartij groot nadeel ondervindt van het juridisch correct optreden van een van onze medewerkers. Het is in die gevallen erg begrijpelijk dat hierdoor emoties ontstaan. 

Iedere medewerker van Vallei Advocaten & Mediators staat open om over de gevolgen van een situatie te praten met de (oud) cliënt of de wederpartij. Een voorwaarde is wel dat, mits dit gesprek is gebaseerd op wederzijds respect en fatsoenlijk verloopt. Zo zover mogelijk zal in een dergelijk gesprek worden uitgelegd wat de achtergrond van bepaald handelen is. In sommige gevallen is dat overigens niet mogelijk vanwege ons beroepsgeheim.

Agressief gedrag, intimidatie, schelden, discrimineren en/of zelfs fysiek geweld wordt nooit geaccepteerd. Het beleid van Vallei Advocaten & Mediators is duidelijk; bij iedere vorm van dergelijk gedrag zal strafrechtelijke aangifte worden gedaan. Indien een cliënt zich met dergelijk gedrag misdraagt, zal de client-advocaatrelatie direct worden beëindigd. Het welzijn, de gezondheid en het plezier in het werken van onze medewerkers is altijd belangrijker dan cliënt die over onze grenzen gaat. De grens bepaalt de medewerker zelf, het kantoor zal deze medewerker in die beslissing altijd volgen en ondersteunen.

« Terug naar het overzicht

© 2023 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators