Een cliënt, we noemen hem Max, belde met de vraag of het wel juist is dat zijn werkgever hem op staande voet heeft ontslagen tijdens ziekte? We bespreken zijn kwestie en wat blijkt? Max is in een psychose geraakt en daardoor gedwongen opgenomen. De werkgever kon hem niet bereiken en stuurde een WhatsApp bericht dat Max zich die dag voor 13.00 uur bij het bedrijf moest melden, deed hij dat niet dan zou hij op staande voet worden ontslagen. Max kon niet reageren omdat hij gedwongen was opgenomen en daarom ontsloeg de werkgever hem op staande voet.

Nu zat Max echt in de problemen, ziek en ook nog eens zijn baan en inkomen verloren. Door een ontslag op staande voet verliest een werknemer namelijk vrijwel zeker zijn recht op een WW uitkering. Er moest dus iets gebeuren…

Ik heb contact opgenomen met de advocaat van de werkgever. We hebben gezocht naar een oplossing maar die bleek niet eenvoudig te bereiken. Na overleg met Max heb ik op basis van alle feiten en omstandigheden hem geadviseerd een procedure te starten waarin de we rechter vragen het ontslag op staande voet te vernietigen en de werkgever te verplichten het loon door te betalen.

Op basis van het ingediende verzoekschrift zag de werkgever dat zijn positie kansloos was en heeft zelf het ontslag op staande voet ingetrokken. De arbeidsovereenkomst van Max is hersteld en hij ontvangt zijn loon weer.

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators