WhatsApp en andere social media zijn in beginsel handig en werken (veelal) erg makkelijk en snel. Voor een boze en agressieve medewerker zijn het echter geen goede middelen om mee te communiceren.

De kantonrechter in Haarlem heeft zich over een interessante zaak mogen buigen waarin het ging om een werknemer die zijn emoties niet onder controle had. De kwestie ging om een koerier die via de leasemaatschappij had vernomen dat hij met het bedrijfsvoertuig een verkeersovertreding had begaan. Voor deze overtreding ontving de werknemer een boete van het cjib. De koerier was duidelijk niet van plan om de boete te gaan betalen en zette zijn visie kracht bij door de medewerker van de leasemaatschappij stevig te bedreigen.

Niet alleen de leasemedewerker moest het in de visie van de koerier ontgelden. Ook de directeur en medewerkers van het koeriersbedrijf ontvingen meerdere, niet al te vrolijke en aardige, dreigementen per WhatsApp. Voor de directeur was hiermee de maat vol en ontsloeg de betreffende werknemer op staande voet. De volgende dag stuurde de directeur een schriftelijke bevestiging met daarin een duidelijk uitleg waarom de koerier was ontslagen.

De koerier was het niet eens met het gegeven ontslag op staande voet en legde de zaak voor aan de kantonrechter. Deze oordeelde duidelijk en stevig. Dergelijke bedreigingen kunnen niet door de beugel. De werkgever had juist gehandeld door de werknemer goed te informeren. De door de koerier veroorzaakte dreigende situatie was volgens de werkgever een geldige reden om geen hoor en wederhoor toe te passen.

Tip: ga niet over één nacht ijs: laat u goed adviseren als er een (dreigend) ontslag op staande voet in het spel is. De gevolgen kunnen enorm zijn!

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht? De gespecialiseerde advocaten van Vallei Advocaten & Mediators in Ede adviseren u graag.

« Terug naar het overzicht

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Vallei Advocaten & Mediators